събота, 15 май 2021 г.

"Щастието ти отива" - пътеводител за личното осъзнаване

Щастието е относително понятие. Но когато видим един човек радостен, удовлетворен от живота, благодарен, осъзнат... предполагаме, че той е щастлив. Често това се оказва безпочвена хипотеза, тъй като мнозина се прикриват зад маската на привидно щастие. Но щастието не може да бъде изиграно и симулирано. То е въпрос на светоусещане... или както обичат да пишат в книгите за духовно израстване - начин на пътуване.

Всеки от нас безспорно има и трудни моменти по пътя си. Допускаме грешки, съзнателни или не, жертва сме на нечии неправилни избори или на собствените си такива... Наричаме го съдба. Всяка пречка е необходимо зло. Нагласата спрямо препятствията е изключително важна. Когато се сприятелим с нашите недостатъци и неуспехи, тогава се учим от тях. За различните хора е необходимо различно по продължителност време да научат своите уроци.

"Щастието ти отива" на издателство Locus е своеобразен наръчник и пътеводител за преодоляване на трудните житейски ситуации, в които животът ни поставя. Авторът на творбата заедно с още двама свои близки до сърцето си хора е знаменитата Тина Търнър - една благоприлично дръзка и безумно талантлива жена, изпълнена с истории, опит и мъдрост, струяща от всеки ред в произведението. Преди време прочетох нейната биография, основана на любовния ѝ живот. Още от тогава знам, че тя е имала трудно детство и съжителство с първия си мъж. В нейния живот не се е минало без сълзи, страх, насилие, загуби на хора от семейството, здравословни проблеми от всякакъв характер. И въпреки това тя не се е огънала, а се е мултиплицирала още повече.

Именно в "Щастието ти отива" Тина разказва за техниките за мантруване, за силата на Лотосовата сутра, за това какво е да си Бодхисатва... Всеки, докоснал се до тази книга, се изпълва с виталност, смелост и хъс да заяви себе си. Просто Тина е железен пример за устойчивост на характера. За да го изради такъв, тя също е имала мигове на падение. Те са неизбежни. Няма как да стигнеш небесата, ако не удариш дъното. Но нито едното, нито другото са константни състояния.

"Щастието ти отива" по напълно достъпен, аргументиран и подреден начин поднася истини от живота на една от най-големите световни музикални звезди. В книгата има и речник за определени понятия около будизма, както и цитати от известни личности по конкретни теми, което прави структурата на произведението изключително гъвкава и ненатоварваща очите и ума. Описаните истини са чисто човешки, женски, майчински... В едни на пръв поглед елементарни реакции от ежедневието певицата открива смисъл и послание. Тя обяснява колко е важно негативните емоции да се трансформират в съзидателна енергия. Колко е значимо да излезеш от зоната си на комфорт. Какъв тласък носи личната революция на човек.

Макар че е привърженик на будизма и мантруването, тя не натрапва своята визия за живота. Тя дори обяснява, че истинската вяра е над религиите и движенията и че доста от тях имат изначално допирни точки, на които трябва да се посветим. Не е случайно времето на поява на книгата. В условия на пандемия всеки от нас има нужда да прочете вдъхновяващи напътствия, водещи до реалистични резултати. Аз вярвам, че "Щастието ти отива" е подходяща и за вас. И ще ви отива да я прочетете. Защото нищо човешко не ни е чуждо. Тази лична изповед може да е катализатор за вашия успех. Тина Търнър ни загатва, че безизходицата е преодолима. Безалтернативността е поправима. Травмите от миналото са заличими. Именно това обяснява защо изпълнителката успява да се откопчи от оковите на предишното си Аз и макар и в едни по-зрели години да реализира феноменален самостоятелен успех. Да понесеш славата на плещите си, без да се главозамаеш преждевременно, е изкуство, за чиято цена често се плаща скъпо. 

Ще завърша с фраза от книгата, а именно... Когато живеете с радостно чувство за цел; когато изпълните живота си с по-висша цел отвъд индивидуалното ви аз, всеки аспект от кармата ви може да се превърне в блестяща фасетка на вашата мисия".

 

Снимки: Pinterest и личен архив

2 коментара:

  1. Здравейте дами и господа, имате нужда от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм кредитор, а също и финансов консултант.

    Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите проекта си? Ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове кредитни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми. За повече информация ни пишете по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447903159998 и получете отговор в един миг.

    Ние сме цялостна компания за финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да изпълните всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най -ефективния и бърз начин.

    Ето някои причини, поради които трябва да се свържете с нас за заем;
    * Удобство - Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
    * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да вземете назаем.
    * Бързо директно финансиране - Вземете заема си в рамките на 24 часа след одобрението.
    * Гъвкав лихвен процент - Достъпен лихвен процент от 3%.
    * Високи проценти на одобрение - Имате 99,9% шанс да получите заема
    * Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете Датата на погасяване, седмично, месечно или годишно за продължителност 1-30 години.
    * Просто онлайн приложение.
    * Персонализирано ръководство и опит.
    * Без скрити такси

    Не губете възможност поради липса на финанси. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем с кредит, защото сме помогнали на много хора и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят

    За повече информация относно нашата оферта за заем, моля, изпратете ни вашето искане за заем чрез
    Имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Посредниците/консултантите/брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. В пълно доверие ще работим заедно в полза на всички участващи страни.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте дами и господа, имате ли нужда от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм кредитор, а също и финансов консултант.

    Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите проекта си? Ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове кредитни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми, обезпечени и необезпечени заеми и много други. За повече информация, пишете ни по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага.

    Заем от надеждна и компетентна компания е това, от което се нуждаете, за да постигнете целта си. Ние сме компания за цялостни финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да удовлетворите всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

    * Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
    * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
    * Бързо директно финансиране - Получете своя заем в рамките на 24 часа след одобрение.
    * Гъвкав лихвен процент от 3%.
    * Висок процент на одобрение
    * Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете датата на погасяване, седмична, месечна или годишна за период от 1-30 години.
    * Лесно онлайн приложение.
    * Персонализирани насоки и опит.
    * Без скрити такси

    Не губете възможност поради липса на финанси. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем със заем, защото сме помогнали на много хора и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят

    За повече информация относно нашето предложение за заем, любезно ни изпратете вашето искане за заем чрез
    Имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Посредниците/Консултантите/Брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. С пълна увереност, ние ще работим заедно в полза на всички участващи страни.

    ОтговорИзтриване