сряда, 16 март 2016 г.

Златна игла 2016



 На 15 март в Рамада София хотел с тържествена церемония се връчиха годишните награди за мода "Златна игла 2016", присъдени от Академията за мода. Станахме свидетели на ревю на модели от водещи модни къщи и дизайнери. Изисканата гала-вечер събра видни представители на родния хайлайф. Церемонията бе на ниво и премина приятно, напълно в духа на събитието. Поздравления за организаторите! За призовете гласува жури, съставено от 30 на брой признати модни и лайфстайл журналисти, председател на които е професор Любомир Стойков. Непосредствено преди обявяването и връчването на отличията се потопихме в лукса на ревюто на модели на известни брандове. Водещи на мероприятието бяха един от най-стилните българи за 2015 - Ники Сотиров, и Ива Екимова. Участие взе и младата певица и актриса Мария Кискинова. Отговорен за подготовката на ревю-спектакъла е Боян Караиванов. MAX FACTOR се погрижиха за грима на дефилиращите, а BEAUTY CLUB - за грима. Талантливият бижутер Анжело Красини отново изработи статуетката "Златна игла".



 В самото дефиле имаше интересни акценти. Росица Ангелова от галерия-бутик RoRa представи футуристичен резонанс, женствен шифон и пропорционален попарт в моделите си. Лице на колекцията е примабалерината Марта Петкова. Axel Hardy ни въведе в света на пясъчни тонове с пъстри и свежи цветове и асиметрично изработени изделия. Stars Dust с дизайнер Евгения Борисова разкри фешън ризи, които ще бъдат представени и на седмицата на модата в Москва. Материите са изключително фини и женствени. Есил Дюран също бе част от вечерта на модата, за да покаже на присъстващите изтънчени рокли от дантела и шифон. Изкуство и комерсиалност в шикозна еклектичност в името на красотата в комбинация с танцов етюд заяви марката MEGZ с дизайнер Миглена Каканашева. Дизайнерът Стоян Радичев обедини синия цвят в дантелени кройки, перли и камъни в една изключително царствена форма. Знаменитата "Агресор" в лицето на Марияна Папаличева триумфира с младоженска мода с цветни тъкани, провокативни съчетания и интересни аксесоари. Находчиви златисто-телесни нюанси демонстрира линията на Paloma Fashion. И още, и още фамозни фрагменти от ревюто.




 Ето ги и носителите на "Златна игла" тази година:
Светослав Колчагов и Емилио Барба спечелиха наградата Дизайнер на годината. С приза за модна къща бе отличена Вяра Георгиева. Йоан Гълъбов и Теодора Спасова бяха удостоени за най-добри млади дизайнери. Моден гримьор стана Елиза Попов, а Фотограф - Костадин Кръстев - Коко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар