събота, 28 февруари 2015 г.

Как ЕС влияе на моето ежедневие?

 21 век. Глобализация, интеграция, транснационална комуникация. Човекът на съвремието е гражданин на света – гъвкав, квалифициран, мултифункционален. Той изгражда платформа като основа за бъдещето си. Инвестирането в перспективност се подпомага и от Европейския съюз. Тази организация не е само средище за взимане на решения на общо и териториално ниво. Неговите звена и статут формират плуралистична компетентност, която се изразява в нещо повече от права и задължения. Европейският съюз днес генерира стереотипи на управление, на поведение и на обособяване на една космополитна личност в условията на демографски, геополитически, пазарна и социално завършена цялост.
 Моето ежедневие се обуславя от множество фактори. Ако в обществен и международен план признаците на качествен живот се подобряват, това влияе благоприятно върху всеки бизнес и отрасъл. Аз се идентифицирам с родината си. Тя е зависима от правилата на Европейския сюз и неговите нормативни актове, проекти, субсидии и гласуване на нови предложения за оптимизиране на жизнения стандарт. Промените ме стимулират да се превръщам в по-конкуретноспособен, по-мобилен, комуникативен. Оглеждам се не само в черупката на собствената си държава, а в цяла една европейска общност. Вече на мода не е сегрегацията, вече можеш да бъдеш повече от гастарбайтер. Границите падат, респективно и културните и езикови бариери. Пътуванията и прекият сблъсък с други нива на опит обогатяват ментално всекиго и дават поле за реализация. Бъдещето принадлежи на младите хора, а успяват само тези от тях, които владеят чужди езици и заявяват себе си на пазара на труда акуратно навсякъде .
 Урбанизация, поток от информация, диверсификация. Европейският съюз разкрива работни места и разширява тенденциите по стопяване на междуособиците. В 21 век би следвало да се намират алтернативни методи за разрешаване на проблемите по мирен път, били те на управленска, верска, финансова или друга база. Да се редуцират проблеми като нелегална имиграция, контрабандна дейност. Бих искал България да се присъедини към Шенген и да се снижи до минимум корупцията. Бих искал повече програми за обмен. Да дадем шанс на Европа да ни опознае. Да изградим една добра рекламна концепция, да намерим инвеститори в подкрепа на опазване на национални богатства и природна среда. Да култивираме нравствено себе си в европейски план. Да усвояваме прагматично средствата от еврофондовете. Стремейки се към интерактивното бъдеще, ние използваме ресурсите, за да извличаме блага, които да ни носят утилитарност и възвръщаемост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар