събота, 30 май 2015 г.

Активна събота


Досега не бях подемал теми за спорта и за здравословния начин на живот. Но възнамерявам да поставя това начало и от него да се роди традицията в част от публикациите си да допринасям за възпитаването на вкус към полезното в природата. Онова, което насища организма ни и му дава тонус. Онова, което облагородява психиката. Онова, което тренира дисциплината и тялото. Здравословните методи и режими оформят една устойчива философия за нов живот, посветен на активната дейност и виталността, като изключим напълно стреса. Стресогенното ни ежедневие отключва множество заболявания, отключва в нас и депресивни мисли и ни настройва на вълни, които ни носят вреда. Спорт в комбинация с позитивно мислене, качествен сън и секс, правилно разпределение на времето и организация на задачите, подходящо подбрано хранене. Това е рецептата и формула за щастлив и пълноценен живот. Оттам нататък - на когото каквото и колкото е писано. Но сме длъжни да черпим благата на природата, които са лечебни за нас, за да се чувстваме по-жизнени, здрави и силни! Да започнеш деня бодър, с усмивка, приятна закуска, малко спорт и... нататък знаете... Навици трудно се изграждат, но ефектът е поразителен.
Това встъпление е прелюдия към нещо интересно, което ще ви разкажа.


#BG Бъди активен и #WOW Sport организираха вчера, 30 май (събота), с подкрепата на Coca-Cola и Община Пловдив, Район Тракия съвместната си инициатива „Активна събота”, която се провежда за втора поредна година.

„Активна събота“ е част от платформата Wake Your Body, която предлага еднодневна разнообразна програма, включваща в себе си събития свързани със спорт и физическа активност, в които могат да се включат широк кръг от хора: деца, родители, възрастни, хора в неравностойно положение и др.

„Активна събота“ се осъществи в парк Лаута (до детския кът, източната част на парка)  – едно от любимите „зелени“ места на пловдивчани. Програмата бе разнообразна, забавна и полезна за всички участници на всякакви възрасти.

Стрийт фрийстайл футбол (Panna) с членове на Copenhagen Panna House (Дания), йога за деца, KindyROO, Kangoo Jump и други занимания, свързани с препятствия, атракциони, акробатика и аеробика, както и всякакви свободни спортни занимания. В парк "Лаута" има много свободно място за всички. Той си има редовни посетители в лицето на колоездачи като мен и е любимо кътче за отдих и за любители на пикници, волейбол, федербал, street fitness и четене сред природата, jogging. Аз раздавах спортни гривни по време на мероприятията под название "Активна събота" и видях доста ентусиасти с различен социален статус и на различна възраст. Най-запалени и въодушевени ми се сториха децата, които сами ме гониха да им подаря гривна. Въобще всички хора са чувстваха като на празник. Страхотна тържествена събота. В името на спорта се обединихме и показахме, че заедно сме по-силни и можем да направим почивните си дни ползотворни. Дано по-често се организират такъв род събития и млади и стари да се обединяваме около подобни каузи.

Пълна програма на „Активна събота“:
9:30 – Паневритмия за хора в „златната“ възраст с AnandaYoga project
10:00 – Kangoo Jump с Нина Трендафилова
10:00 – Забавно бягане с препятствия с WOW Sport
10:30 – Функционално предизвикателство с WOW Sport
10:30 – Уроци по волейбол с ВК Марица
10:30 – Детски активни игри с WOW sport
11:00 – Демонстрация и урок по стрийт футбол (panna) с CPH
11:30 – Занимания и игри за малки деца с KindyROO
12:30 – Йога за деца с AnandaYoga project









Няма коментари:

Публикуване на коментар